vanlige spørsmål om å slutte å røyke

Kroppen din får mer enn nikotin når du røyker en sigarett.

Det er mer enn 4000 kjemikalier i sigarettrøyk. Noen av dem er også i tre lakk, insekt giften DDT, arsen, neglelakkfjerner, og rottegift.

Asken, tjære, gasser og andre giftstoffer i sigaretter skade kroppen din over tid. De skade hjertet og lungene. De gjør det også vanskeligere for deg å smake og lukte ting og bekjempe infeksjoner.

Avslutte Tobakk: Hjelp for den første hard Days

Mange som sparket vane si det var det vanskeligste de noen gang gjorde. Føler du deg hekta på sigaretter? Du er sannsynligvis avhengige av nikotin.

Nikotin er i alle tobakksprodukter. Det gjør midlertidig du føler deg rolig og fornøyd. På samme tid, føler deg mer våken og fokusert.

Jo mer du røyker, jo mer nikotin du trenger for å føle seg bra. Snart trenger du ikke føle seg “normal” uten nikotin. Det tar tid å bryte fri fra nikotinavhengighet. Det kan ta mer enn ett forsøk på å slutte for godt. Så ikke gi opp for tidlig. Du vil føle deg bra igjen.

Avslutte er også vanskelig fordi røyking er en stor del av livet ditt. Du liker det. Du kan røyke når du er stresset, lei, eller sint. Det er en del av din daglige rutine. Du kan gjøre det uten å tenke på det.

Røyking går med andre ting også. Du kan lyse opp når du føler en viss måte eller gjøre visse ting. For eksempel

Du kan selv føle ubehag ikke røyke i perioder eller på steder der du vanligvis har en sigarett. Disse tider og steder kalles “triggere” fordi de utløser, eller slå på, sigarett cravings. Breaking disse vanene er den vanskeligste delen av å slutte for noen mennesker.

Avslutte er ikke lett. Det tar ofte flere forsøk. Du lærer noe hver gang du prøver. Husk at millioner av mennesker har sluttet å røyke for godt. Du kan være en av dem!